Универсалните релета могат да бъдат използвани в различни индустриални сектори за автоматизиране и приложения с общо предназначение. За да се гарантира максимална експлоатационна надеждност на инсталацията, те трябва да функционират надеждно в среда, подложена на често вибрации. В същото време се търсят по-компактни модули, които да бъдат вградени в плоски разпределителни шкафове и табла. С TERMSERIES-compact Weidmüller прави значителен напредък в тази област, като релетата от тази серия отговарят на двете изисквания, и то с впечатляващ дизайн, който отваря врати за още по-широки приложения.


Серията TERMSERIES-compact представлява усъвършенствани електромеханични и полупроводникови релета, които са изключително популярни и доказано ефективни в портфолиото си от релета Klippon® на Weidmüller. Тези устройства са универсални в най-пълен смисъл на думата и могат да бъдат използвани в различни приложения. В резултат на разработката на серията TERMSERIES-compact, предимствата на тези релета могат да се използват в още по-големи мащаби и в различни сфери.


Модулите са със затворена конструкция и са напълно устойчиви на вибрации. Благодарение на тяхната монтажна дълбочина от само 63 мм, те могат да бъдат монтирани дори в плоски разпределителни шкафове или клемни кутии. Това е отбелязано от Денис Харланд, главен продуктов мениджър на раздела "Релета" в Weidmüller. Тези нови релета предлагат предимства за потребителите. Подобно на релетата от серията TERMSERIES, те споделят същият контур и поради това могат да се използват с всички аксесоари, които се предлагат за продуктите от двете серии.


Вариантите с един нормално отворен контакт и един превключващ контакт, с електромеханични релета и с разнообразие от различни входни напрежения позволяват широк спектър от приложения. Фокусът на TERMSERIES е универсалният вход за различни напрежения, като например 24-230 V UC. Това е налично и за компактната версия TERMSERIES-compact, където диапазонът е 12-60 V UC. Възможността за бързо окабеляване без грешки се осигурява от Push-In връзките и цветното кодиране на входовете за захранващото напрежение.


Предоставянето на данните за WMC, Eplan, CAD и ITB текстове съгласно стандартите на E-Class и ETIM е от съществено значение за множество процеси на планиране и документиране, както и за създаването на цифрови близнаци. Всякой, който се нуждае от незабавна информация за продукта, ще се възползва от QR кода върху корпуса на релетата. Този код е пряко свързан с информационната страница в онлайн каталога на Weidmüller, който предоставя пълна информация. Това е практичен детайл, който спестява много време в ежедневната работа и улеснява последващите поръчки, обяснява Денис Харланд.


Серията компактни универсални релета TERMSERIES-compact е налична с интегриран държач за предпазителя. Ако предпазителят не функционира правилно, той изключва отделните тоководещи части, за да защити останалата част от системата и да увеличи наличността на експлоатация. Интеграцията спестява монтажа на допълнителни клеми с предпазители. За по-голяма ефективност на ежедневната работа са разработени специални аксесоари за TERMSERIES-compact. Те се добавят към съвместимата гама приспособления за TERMSERIES и включват специални захранващи клеми, I/O портове и прегради. Аксесоарите увеличават гъвкавостта, опростяват окабеляването и улесняват структурираната интеграция и разделението на различни диапазони от напрежение.


С TERMSERIES-compact, Weidmüller разшири доказаната гама универсални релета TERMSERIES с компактни изпълнения и доказа още веднъж колко силно се е фокусирала върху ежедневните изисквания на своите потребители. Добре обмислената до последния детайл конструкция поддържа всички процеси – от първоначалното планиране до поддръжката. Работата с тях е още по-лесна, по-бърза, по-безопасна и като цяло много по-ефективна.