Всяка коректно изпълнена кримпвана връзка драстично повишава надеждността и сигурността на инсталациите. Висококачествените и прецизни инструменти от Weidmüller са тези, които могат да ви гарантират оптималното кримпване на проводниците. Те улесняват бързото и просто създаване на идеални кримпвани свързвания, които са дълготрайни и едновременно с това отговарят на всички международни стандарти и предписания. И тъй като нуждите на всеки потребител са уникални, Weidmüller предлага широка гама от ергономични продукти. В тяхната обширна гама със сигурност ще откриете точния инструмент за вашите нужди на механично кримпване.
Една от последните иновации на Weidmüller е компактният кримпващ инструмент PZ 2.5 S, който е специално проектиран за кримпване на кабелни накрайници с напречно сечение от 0.14 до 2.5 мм². Като се съсредоточава върху малките напречни сечения, екипът на Weidmüller е успял да редуцира до минимум размера, теглото, ширината на отваряне и необходимата сила за активиране на инструмента, без това да се отразява неблагоприятно на качеството на кримпваните връзки. Резултатът от нашата разработка е най-малкият професионален кримпващ инструмент за кабелни накрайници на пазара досега.


Някои от ключовите предимства на кримпващия инструмент PZ 2.5 S включват:

- 30% по-малка ширина на хватката;

- 30% по-малък ъгъл на отваряне;

- 30% по-ниско тегло;

- Оптимална ергономичност;

- Изключително високо качество на кримпваната връзка.
Компактен и проектиран за комфорт, инструментът PZ 2.5 S се отличава с 30% редукция на ширината на дръжката, ъгъла на отваряне и теглото, което го прави значително по-удобен и лесен за употреба.


С него се постига надеждност и висока ефективност в работата, като трапецовидното кримпване в обхвата от 0.14 до 2.5 мм² съответства на всички съществуващи европейски стандарти. Удобната универсална матрица предотвратява грешки при монтиране и гарантира безпрепятствена продуктивност.


Издръжливостта и дълголетието също са акцентирана характеристика, като акцентът върху малките напречни сечения допринася за намаляване на износването. Експлоатационният живот на инструментите PZ 2.5 S е удвоен, осигурявайки продължителна и висококачествена употреба.