“Вайд-Бул” предлага кутии от подсилен с фибростъкло полиестер, произведени по процес горещо пресоване SMC (Sheet Molding Compound) на фирма URIARTE SAFYBOX S.A.


Европейският пазар отдавна е оценил надеждността на лесните за използване шкафове и техните предимства пред металните. Безопасността и продължителността на живота на таблата са наш приоритет.
Основни предимства:

1. БЕЗ ОКИСЛЕНИЕ = БЕЗ КОРОЗИЯ

В агресивна среда с висока влажност или зони със солена мъгла животът на металните табла е кратък, докато полиестерните шкафове издържат 30 години без промяна в механичните  им качества.


2. UV ЗАЩИТА + НИСКА ТОПЛОПРОВОДИМОСТ

Полиестерът е отличен електрически изолатор. Благодарение на своята UV - устойчивост и способността на полиестера да разсейва топлината нашите табла са пригодени за използване в слънчеви и минни проекти. Металните табла, ако са оставени на открито могат да се нагреят до точка, в която се деактивира оборудването, което таблото трябва да защити!


3. НАМАЛЕН РИСК ОТ АВАРИЯ

При металните корпуси съществува риск от токов удар поради проводимите им свойства, но полиестерните шкафове са напълно изолиращи. Те издържат до 1500 V DC, докато правилно екранираните метални и пластмасови кутии могат да защитават само до 1000 V DC.


4. САМОЗАГАСЯЩИ СЕ

Нашият огнеупорен материал FRP е преминал през тестове на нажежен проводник при 960⁰C, съгласно Стандарт IEC 60695-2-10. Той е в състояние да потисне разпространението на пламъка и да се самозагаси;  характеристика, която не се среща при обикновените пластмасови табла.


5. ЕЛЕКТРОМАГНИТНА СЪВМЕСТИМОСТ

Нашите корпуси не само не причиняват електромагнитни смущения.


6. БЕЗ ХАЛОГЕНИ

Суровината за нашите табла не съдържа халогенни елементи. В резултат на това предлага има висока устойчивост на разпространение на огъня и елиминира отделянето на токсични или вредни газове, както и образуването на непрозрачни изпарения, получени от изгарянето на пластмасови кутии.


7. УСТОЙЧИВОСТ НА ХИМИЧЕСКИ АГЕНТИ

SMC се отличава с отлични механични свойства благодарение на състава си от фибростъкло: устойчивост на удар и усукване. Процесът на полимеризация по-време на формоването му позволява да издържа на високи температури, без да се топи или капе, както и му дава отлично поведение срещу химически агенти. При работни температури повърхността на продукта не търпи повреди и загубата на механични свойства е незначителна.


8. УСТОЙЧИВОСТ НА СОЛЕНА ВОДА, КОЯТО ГО ПРАВИ ИДЕАЛНО ЗА КРАЙБРЕЖНИ ЗОНИ

Полиестерът се отличава с отлична химическа устойчивост към най-масовите вредни въздействия като солена вода, масло или газове. При нормални температури тези химически агенти няма да нанесат никаква вреда на повърхността му и няма да застрашат механичните му характеристики.


9. ЛЕСНИ ЗА ПЕРСОНАЛИЗАЦИЯ

Пробиването или рязането на метален шкаф е сложно и опасно начинание, тъй като разрушава защитата му от корозия. От друга страна, с полиестерните табла това става лесно и безопасно.


10. ЛЕКОТА

Когато сравняваме полиестерен шкаф с метален със същия размер, ще забележим, че теглото на първия не е дори половината от теглото на втория. Това означава, че полиестерната кутия полиестерното табло допринася за лесно сглобяване, намалени злополуки на работното място и намалени транспортни разходи.


11. НАШИТЕ КУТИИ И ШКАФОВЕ ИМАТ ВТОРИ ЖИВОТ

Както нашите суровини, така и крайният ни продукт са лесни за рециклиране, което им дава втори живот. Нашите отпадъци от SMC се изпращат до специализирани фирми рециклиране.     


Можете да разгледате пълната гама полиестерни табла на фирма URIARTE SAFYBOX S.A на този линк - натисни ме.