Новата интелигента защита от пренапрежение VARITECTOR PU AC IoT е специално разработена от Weidmüller за защита на 230/400V мрежи в офис и административни сгради, индустриални предприятия и за бита.


Функцията за наблюдение на състоянието в реално време е най-важната характеристика на този продукт, който може да наблюдава защитата от пренапрежение онлайн. Ако има отклонение от стандарта по време на работа на системата, тази функция може автоматично да покаже информацията за отклонението на потребителя, така че е много практично.

VPU AC IoT може да записва импулси от пренапрежение и да наблюдава състоянието на връзката на земния проводник и да визуализира историческото състояние на преходно пренапрежение (TOV). На тази база може да се определи експлоатационният живот на защитата от пренапрежение.  По този начин, планирането на подмяна на защитата от пренапрежение може да се извърши по-ефективно, когато е необходимо. В случай на подмяна, устройството ще изпрати работни данни на потребителя за преглед или ще изпрати съобщение, че експлоатационният живот на защитата от пренапрежение е към края на своя живот и трябва да бъде сменена.

На линия са всякакви методи за предаване на данни, като локални мрежови интерфейси като рутери, комутатори и IoT устройства. Освен това можете да използвате и уеб сървър, за да реализирате интеграцията на индустриалния интернет по интуитивен начин. С помощта на протокола MQTT той предоставя на потребителите стандартизирани протоколни данни и може лесно да бъде интегриран в съществуващите инженерни системи на потребителите. Протоколът MQTT използва MQTT прокси (MQTT брокер), управлява и контролира всеки поток от данни и директно получава и разпространява съобщения.

Арестора VPU IoT ефективно намалява смущения, причинени от преходни пренапрежения. Статусът мониторингът предлага достъп до информацията чрез WLAN. Функциите за защита от пренапрежение са посочени в стандарта IEC/EN 61643-11.

• Следене на състоянието на електрозахранващата мрежа в реално време

• Интегрирано тестово устройство

• Регистрация на пренапрежение

• Функция за препоръка за обмен на модулите

• Мониторинг на връзката на земния проводник

• История на временно пренапрежение (TOV)

• Мониторинг на напрежението на отделните фази

• Светодиод за състоянието и бутон

• Облачна връзка чрез WiFi


За повече информация относно защити от пренапрежения, може да се обърнете към търговски представител на Вайд-Бул или да разгледате всички продукти тук - Защити от пренапрежения