Според тенденцията "Интернет на нещата" бъдещите устройства ще бъдат свързани едно с друго безжично. Серията WISE 4000 използва тази технология, за да даде възможност за още повече възможни приложения в областите на машинно събиране на данни и промишлена автоматизация.


Серията WISE-4000 е базирано на Ethernet безжично IoT устройство, което интегрира възможности за събиране, обработка и публикуване на IoT данни в едно. В допълнение към различните I/O типове, серията WISE 4000 предлага предварително мащабиране на данни,  логически функции и възможност за запис на данни.
IoT WLAN решение със серията WISE-4000:

Най-важните характеристики са обобщени


IEEE 802.11 b/g/n 2,4 GHz Wi-Fi с AP режим

Wi-Fi интерфейсът лесно се интегрира с кабелни или безжични мрежи, потребителите просто трябва да добавят безжичен рутер или точка за достъп, за да разширят съществуващата Ethernet мрежа до безжична. Ограниченият AP режим позволява директен достъп до WISE-4000 чрез други Wi-Fi устройства като AP.


HTML5 интерфейс за уеб конфигурация

Всички конфигурационни интерфейси се прилагат в уеб услугата и уеб страниците са базирани на HTML5, което позволява на потребителите да конфигурират WISE-4000 без ограничения на операционната система/устройството. Можете да използвате вашия мобилен телефон или таблет, за да конфигурирате директно серията WISE-4000.


RESTful уеб услуга със защитен сокет

Серията WISE-4000 поддържа не само Modbus/TCP, но и IoT комуникационен протокол и RESTful уеб услуга. Данните могат да бъдат анкетирани или дори автоматично прехвърлени от WISE-4000, когато I/O състоянието се промени. Състоянието на I/O може да бъде извлечено от типове интернет медии като JSON. WISE-4000 също поддържа HTTPS, който има сигурност, която може да се използва в широкообхватна мрежа (WAN).


Вграден дата логър

WISE-4000 може да регистрира до 10 000 проби от данни с времеви печат. Входно/изходните данни могат да се записват периодично, а също и при промяна на входно/изходното състояние. След като паметта е пълна, потребителите могат да изберат да презапишат старите данни в дневника на позвъняването или просто да спрат функцията за регистриране.


Съхранение в облака

Регистраторът на данни може да предава данните към базирани на файлове облачни услуги като Dropbox въз основа на предварително конфигурирани критерии. С RESTful API данните могат също да бъдат изпратени към частен облачен сървър във формат JSON. Потребителите могат да настроят своя частен облачен сървър, като използват предоставения RESTful API и собствена платформа.
Технически характеристики на I/O модулите WISE-4000


4GHz IEEE 802.11b/g/n WiFi

Може да се използва в клиентски или сървърен режим като точка за достъп или с рутер

Мобилна уеб конфигурация е възможна чрез HTML5

Работен температурен диапазон -40~70°C

Поддържа Modbus/TCP, TCP/IP, UDP, DHCP, HTTP

Поддържа файлово базирано облачно съхранение и локално регистриране на данни с RTC

Поддържа RESTful уеб API във формат JSON

Захранване 10~30VDC

3000 Vrms защита от пренапрежение с двойни таймери за наблюдение за системата и комуникациите

Тези безжични модули от серията WISE-4000 са налични за ваша употреба:


WISE-4012 - IoT WLAN I/O модул с 4x AIn и 2x DOout

WISE-4050 - IoT WLAN I/O модул с 8x цифрови I/O канала

WISE-4051 - IoT WLAN I/O модул с 8x цифров вход и 1x RS485 порт

WISE-4060 - IoT WLAN I/O модул с 4x цифрови входа и 4x релейни изхода

WISE-4220 - IoT WLAN модул за измерване на температура и влажност

Серията WISE-4000 се предлага и като LAN версия, ако безжичната връзка не е възможна. Те имат същата функция като безжичните модули, но можете да ги свържете към 10/100Mbit мрежа.


За това са налични следните LAN модули


WISE-4010/LAN - IoT Ethernet измервателен модул с 4x цифрови изхода

WISE-4050/LAN - IoT Ethernet измервателен модул с 8x цифров I/O

WISE-4060/LAN - IoT Ethernet измервателен модул с 4x цифрови входа и 4x релейни изхода