Със своите иновативни DPVN устройства за защита от пренапрежение, Citel поставя нов стандарт за сигурността на фотоволтаични системи. Оборудвани с пионерската CTC технология, тези устройства са първенци в областта, превъзхождащи своите предшественици от серията DS50 и задаващи високи критерии на ефективност и надеждност в бранша. С по-слаб профил, увеличена скорост и превъзходни нива на защита, DPVN серията се откроява на пазара със своите уникални свойства.


Благодарение на иновативната и патентована CTC технология, устройствата за защита от пренапрежение DPVN на Citel осигуряват превъзходно съответствие с нормативните изисквания на международния стандарт IEC 61643-31, както и с американския стандарт UL1449, постигайки по-високи нива на защита от своите конкуренти. Стандартът IEC 61643-31 е специализиран за устройствата за защита на фотоволтаични системи от пренапрежения.
Серията DPVN е специално разработена за защита срещу преходни и атмосферни пренапрежения, включително мълнии, които могат да възникнат при превключване към фотоволтаични системи, системи за съхранение на енергия, или инфраструктури за зареждане на електрически превозни средства. С разрядни капацитети от Iimp = 6.25 kA на полюс и общ Itotal = 12.5 kA за комбинирани защити от тип 1+2, както и In = 20 kA и Imax = 40 kA за SPD защити от тип 2, DPVN устройствата предлагат защита, която дори превишава минималните стандарти, зададени от IEC 61643-32.


Серията устройства за защита от пренапрежение DPVN на Citel намират приложение в широк спектър от фотоволтаични системи – от домашни покривни инсталации до големи промишлени и търговски проекти, включително болници и жилищни комплекси. Те са перфектното решение за замяна на предишните модели DS50 и са проектирани да работят безпроблемно във всякакви условия и при всякакви размери на инсталациите.
DPVN серията включва два основни типа устройства за защита – комбинирани тип 1+2 и стандартни тип 2, налични в различни напреженови класове, които могат да бъдат допълнително оборудвани с VG технологията. Тази технология, която съчетава варистори и газонапълнени искрови междини, значително увеличава живота на устройствата, като предпазва от преждевременно стареене.


Тук можете да разгледате всички модели и цени - DPVN