MC36C са кодирани защитни магнитни сензори с компактен корпус, използван за наблюдение на позицията на шарнирни, плъзгащи се или подвижни предпазители за промишлени приложения.

Сензорите за безопасност на Carlo Gavazzi спират или изключват опасните движения, ако мобилните защити са отворени или изместени. Те са подходящи за приложения на предпазни врати до категория на безопасност 4, PL e съгласно EN ISO 13849-1 с подходящ логически модул за безопасност.

Сензорите MC36C са идеалното решение в приложения, където мястото за монтаж е ограничено.


Най-висока производителност в малък размер:

Предпазните магнитни сензори заедно с магнитен блок са особено подходящи за наблюдение на защитите на предпазните врати, които позволяват влизането в машини с опасни движения, главно в среда с подчертано наличие на прах и замърсявания.


С възможност за персонализиране:

• Сензорите се предлагат с ляв или десен изход, вграден кабел или конектор M8 и по избор, с LED-индикатор;

• 2 нормално отворени или 1 нормално отворен + 1 нормално затворен контакт (с отворена защита).


Съответствие със стандарта:

• До кат. 4 PL e, в съответствие с EN ISO 13849-1


Висока производителност:

• Осигурено разстояние на превключване (Sao) от 5 mm, гарантирано разстояние на превключване (Sar) от 15 mm (с магнитен блок MC36CM);

• Подсилен полимерен корпус (PBT) със степен на защита IP67, работен температурен диапазон от -25 ° C до +80 ° C;

• Компактни размери: само 36 x 26 x 13 mm.


Всички варианти на MC36C може да разгледате тук.

---

MC88C са кодирани защитни магнитни сензори с правоъгълни корпуси, използвани за наблюдение на положението на шарнирни, плъзгащи се или подвижни предпазители за промишлени приложения.

Сензорите за безопасност на Carlo Gavazzi спират или изключват опасните движения, ако мобилните защити са отворени или изместени. Те са подходящи за приложения на предпазни врати до категория на безопасност 4 PL e, съгласно EN ISO 13849-1, с подходящ логически модул за безопасност.

Предлагат се с до 3 изхода, с разстояние на превключване в зависимост от избрания задвижващ механизъм.

Благодарение на техния обхват на задействане сензорите MC88C са правилното решение в приложения, където прецизен подход не е възможен и се изискват по -големи отклонения.


Изключително голямо разстояние на превключване:

Предпазните магнитни сензори заедно с магнитен блок са особено подходящи за наблюдение на защитите на предпазните врати, които позволяват влизането в машини с опасни движения, главно в среда със силно наличие на прах и замърсявания.


С възможност за персонализиране:

• Сензорите се предлагат с ляв или десен изход, интегриран кабел, конектор M8 или M12 с каб. връзка и, по избор, LED индикатор;

• 2 нормално отворени, 1 нормално отворен + 1 нормално затворен или 2 нормално отворени и 1 нормално затворен контакти (с отворена защита).


Съответствие със стандарта:

• До кат. 4 PL e, в съответствие с EN ISO 13849-1.


Висока производителност:

• Осигурено разстояние на превключване (Sao) от 5 mm, гарантирано разстояние на изключване (Sar) от 15 mm с магнитен блок MC88CM1;

• Осигурено разстояние на превключване (Sao) от 8 mm, гарантирано разстояние на изключване (Sar) 18 mm с магнитен блок MC88CM2;

• Осигурено разстояние на превключване (Sao) 18 мм, гарантирано разстояние на изключване (Sar) 30 мм с магнитен блок MC88CM3;

• Подсилен полимерен корпус (PBT) със степен на защита IP67, работен температурен диапазон от -25 ° C до +80 ° C;

• Стандартни размери: 88 x 25 x 13 mm.


Всички варианти на MC88C може да разгледате тук.