Автоматизираното етикетиране е все по-важна част от процесите в производството на продукти. Допринася значително за гладкото функциониране на организацията, проследимостта и познаваемостта на марката.


Принтер апликатор Wraptor A6500 съчетава отпечатването и прилагането на етикети в една машина. Wraptor A6500 превръща поредица от трудоемки, неефективни задачи в модерен автоматизиран процес, който подобрява производителността, подобрява качеството на вашата идентификация на кабела и опростява процеса.

Кажете сбогом на неефективните ръчни процедури за идентифициране на проводници и кабели. Кажете здравей на Wraptor A6500!
Като специалист по индустриално етикетиране, Брейди предлага апликатори за етикети от семейството Wraptor, включително Wraptor A6500, споменат в тази статия. Въз основа на данните, получени от бази данни, мрежи или модули памет, апликаторите Wraptor отпечатват и нанасят (увиват) етикети върху проводниците. Така работата се извършва по-бързо, без грешки и човешко присъствие.

Благодарение на автоматичния печат и прилагане на етикети, Brady Wraptor A6500 е отличен инструмент за намаляване на производствените разходи и повишаване на качеството на идентификация. Етикетите не се нуждаят от предварително отпечатване или поставяне на ръка. Технологията Wraptor позволява разделителна способност на печат от 300 dpi и опаковане на етикети дори около тънки жици. За идентификация използва топ Брейди етикети от самозагасващ, UV и маслоустойчив винил, полиамиди и така наречените найлонови тъкани, които гарантират дълготрайна издръжливост и четливост дори в трудни индустриални и други взискателни среди.
Ползи:

  • Увеличава производствената производителност чрез отпечатване и поставяне на увиващ кабелен етикет за 5 секунди. Това е до 12 пъти по-бързо от ръчното нанасяне след печат.
  • Работи безпроблемно и е лесен за работа с изключително чувствителен пълноцветен сензорен интерфейс.
  • Етикетира широка гама кабели с диаметър от 1,52 mm до 15,24 mm.
  • Интегрира се бързо в производствени среди чрез различни опции за свързване (USB, Ethernet).
  • Заданията за печат могат да се създават на компютър с помощта на приложения за дизайн на етикети на Brady Workstation. Тези приложения оптимизират етикетите за идентификация на проводници с променлива, сериализирана, мулти-легенда, баркод и графична информация.
  • Потребителите могат също да създават и запазват проектирани етикети на Wraptor. По този начин използването на Wraptor е възможно и без връзка с компютър. Wraptor A6500 може да получава данни за етикети за печат от широка гама фирмени ERP-системи в силно автоматизирана настройка.
  • Отпечатва висококачествени лога и други графични символи, баркодове, дати, час и серийни номера за всеки проводник поотделно.
  • Елиминира необходимостта от предварително отпечатване на етикети с печат Zero-Queue. Малко или никакво разхищаване на етикети в сравнение с груповите задачи, при които допълнителните етикети се изхвърлят.
  • Пълна интеграция с оборудването на Schleuniger и Komax.

Използването на Wraptor A6500 е силно препоръчително за приложения, които са твърде взискателни и/или отнемат много време за ръчна работа. Типичен пример са тънки проводници, които трудно се маркират на ръка и често се получават мехурчета и бръчки при поставяне на етикети. Wraptor със своя прецизен механизъм върши такава работа бързо и надеждно. Механизмът за поставяне на етикети е изцяло електромеханичен. Това означава, че Wraptor не се нуждае от подаване на сгъстен въздух, за да работи. Първото предимство на този вид механизъм е гъвкавостта – за работа му е необходимо само нормално захранване, което има практически навсякъде. Голямо предимство е и много по-тихата работа от типичното оборудване за обработка на тел. Сглобяването на кабели обикновено се извършва в комбинация с ръчна работа, така че по-тихата среда винаги е предимство за всички присъстващи.
Интегриране на принтер Brady и апликатор Wraptor A6500 със системи за монтаж на проводници Komax

Brady’s Wraptor A6500 също може да бъде интегриран в Komax системи за сглобяване. И тук интеграцията позволява повишена скорост на работния процес, повишена точност, качество на приложението и ефективност на разходите на системата. Wraptor A6500 е съвместим със следните машини за монтаж на проводници Komax: Kappa 310, Kappa 315, Kappa 320, Kappa 330, Kappa 331, Kappa 340 и Kappa 350.

В наши дни автоматизираният работен процес е от съществено значение за пазара. Значението и предимствата на автоматизацията се изразяват в по-висока ефективност на разходите, качество на изпълнение, намалено влияние на човешкия фактор върху качеството на продукта, повишена безопасност и производителност, по-добър контрол и оптимизация на процесите.


Интегриране на принтер Brady и апликатор Wraptor A6500 със системи за монтаж на проводници Schleuniger

Сглобяването на проводници и кабели може да бъде времеемък и трудоемък процес, който може да бъде автоматизиран. Брейди и Шлойнигер обединиха опита си с надеждата да подобрят производителността и да разработят софтуерни и механични решения за интегриране на Wraptor A6500 в вградена система за сглобяване и етикетиране на проводници и кабели. Системата се състои от най-новите машини за рязане и отстраняване на изолация на Schleuniger във връзка с Wraptor A6500. Цялата система се управлява от софтуер Cayman. Минали работни места се съхраняват системно в едно от устройствата. Това позволява разширено параметризиране, проследимост и контрол на качеството.

С идеята, че компаниите, които сглобяват кабели, могат да имат много различни нужди, те също така разработиха специална стойка с колела в допълнение към софтуерните модули. Това позволява на Wraptor да се придвижва бързо до различни места в компанията, където може да работи заедно с различни системи или да се използва като самостоятелна единица за идентификация. Wraptor A6500 е съвместим със следните машини за монтаж на кабели на Schleuniger: EcoStrip 9380, MultiStrip 9480.
С помощта на своите партньори Brady позволява тестване на устройствата преди закупуване, за да може клиентът да се убеди преди инвестицията в надеждността и ефективността на идентификационното решение с апликатори Wraptor с или без други системи.


За да научите повече за решенията за автоматизирана идентификация, свържете се с наш специалист.