В днешно време енергийният мениджмънт има значение не само за околната среда и обществото, но е и конкурентен фактор от критична важност. Само онези компании, които следят отблизо потреблението на енергия, могат да намалят разходите си и да увеличат ефективността на своя бизнес.


Енергийният мениджмънт е важен фокус в дейността на немската компания Janitza electronics, чиято продуктова гама предлага цялостни системни решения за модерно управление на енергопотреблението (б.ред. в съответствие с изискванията на ISO 50001), мониторинг на качеството на електроенергията и на токовете на утечка. Многофункционалният мрежов анализатор UMG 96-PQ-L на Janitza записва събитията в промяната на качеството на електроенергията в детайли и визуализира кривата на тока и напрежението директно върху дисплея.


Серията мрежови анализатори UMG 96PA на Janitza включва модулни устройства за предни панели с цветен графичен дисплей и интуитивно ръководство за потребителя. С възможностите си за енергиен мониторинг, анализ на качеството на електроенергията и мониторинг на токовете на утечка, те идентифицират възможностите за потенциални икономии, извършват мониторинг на напрежението и осигуряват висока експлоатационна наличност на системата. С UMG 96-PQ-L вече е възможно да се осигури пълна прозрачност на качеството на мрежовото напрежение на всички нива, и то на рентабилна цена, като по този начин се избягват повреди в системите.
Новият модел UMG 96-PQ-L разширява серията UMG 96 на Janitza с цял набор от полезни функции. Акцентът са визуализация на двуполупериодни събития с опции за анализ директно върху дисплея. Той не само предлага широк набор от възможности за визуализация, като например осцилоскопска функция, векторна диаграма или история на контролния указател, но също така опростява конфигурацията непосредствено на място.


С трите предлагани варианта най-новата версия на мрежови анализатор UMG 96-PQ-L е не само подходяща за TN и TT мрежи, но също така е оптимално решение за използване в IT мрежи. Също така UMG96-PQ-L е с клас на точност 0.2S и възможност на сертифициране по IEC 61000-4-30 Class S!
Иновативното разделяне на паметта - дългосрочна памет и краткосрочна памет с висока разделителна способност позволява индивидуална конфигурация на до 14 видове записи. Могат да бъдат активирани записи с висока разделителна способност през цифров вход и ръчно посредством Modbus за извършване на целенасочен анализ.


Добавянето на модули също разширява спектъра от функции. Например, могат да се регистрират температури, да се интегрира измерване на ток на утечка или измерване на неутрален проводник (измерване на ток I4), както и възможност за настройка на Ethernet интерфейс и Modbus шлюз.


Независимо дали върху дисплея ще бъде показван индикатор на напрежение, анализ на качеството на напрежението до 65-ия хармоник или събития, UMG 96-PQ-L предлага точните функции за всички приложения. Мрежовият анализатор отговаря на електромагнитна съвместимост клас B и следователно може да се използва в непосредствена близост до жилищни, бизнес и търговски зони.


Всички устройства от серията UMG96-PA/PQ можете да разгледате от този линк: Линк