Weidmueller получи Германска награда за дизайн за иновативната си гама редови електрически клеми Klippon Connect в категорията "Отличен продуктов дизайн". Редовите клеми са избрани главно заради лесната им и удобна употреба, обясниха от международното жури.

"В процеса на разработка отделихме голямо внимание на ергономичността, фунционалността и приложимостта. Поради тази причина сме изключително радостни от факта, че именно заради тези характеристики на Klippon Connect бяхме отличени с Германска награда за дизайн", сподели Арнд Шепман, директор бизнес отдел "Клеми" във Weidmueller.

 

 


Дизайнът на редовите клеми е спечелил вота на 46 от оценяващите специалисти от 11 държави. При разработването на продукта участва и индустриален проектант. Според Шепман наградата е доказателство за правилно избрания подход към дизайна на редовите клеми и съответствието на продукта с очакванията на компанията.

Германската награда за дизайн се връчва за иновативни продукти и проекти както в Германия, така и извън нея. Тази година с престижния приз са отличени над 5400 участници от 63 държави.