Weidmüller базирана в немския град Детмолд, може да се гордее с получаването на престижната награда German Brand Award в областта на управление на марката. Този успех е значително признание за компанията и свидетелство за успешната стратегия на бранда, както и за новаторския дух, отговарящ за отварянето на новите хоризонти в разпространението на марката. Изложбите и събитията, провеждащи се в експерименталното пространство Weidmüller World, разположено в пешеходната зона на град Детмолд, са посветени на всички предлагани от компанията технологии и решения в областта на електрониката и свързаността.


Общественият форум, който предоставя възможност на хората да се свържат с технологиите, идеите и решенията на компанията лично, беше отличен със наградата German Brand Award 2023 в категория Excellence in Brand Strategy and Creation (б. ред. Изключителни постижения в стратегията и утвърждаването на марка). Weidmüller World беше награден заради професионалния начин, по който се презентира марката и корпоративната философия на Weidmüller.


Говорителката на фирмата и ръководител на отдела за глобален маркетинг и корпоративни комуникации, г-жа Сибил Хилкер, изразява голямо удовлетворение от положителните отзиви свързани с Weidmüller World. "В нашия „Weidmüller World“, ние демонстрираме как технологичните иновации са основата за създаването на едно бъдеще, което ще бъде още по-качествено. Това място е предназначено за диалог и бихме желали да вложим вълнение към новите технологии в хората", споделя Сибил Хилкер. "Намерено избрахме нов и изкусителен път, за да осъществим комуникация с потенциални посетители и да им покажем, че само чрез електрификация можем да изградим по-добро бъдеще", добавя тя. Между другото, в това експозиционно пространство Weidmüller представя своите решения за автоматизация, електрификация и производство на възобновяема енергия.


Наградата German Brand Award е признание за компании и марки, които се открояват с успешното си управление на бранда. От момента на създаването си през 2016 година, тя се утвърждава като един от най-престижните брандови отличия в Германия. Всяка година German Brand Award се връчва от Германския дизайнерски съвет, който е една от водещите световни експертни институции в областта на бранда и дизайна.


Със своята награда German Brand Award, журито отдава почит на изключителни стратегии за развитие на брандове, иновации в областта на устойчивост и креативно осъществяване на маркова идентичност. Компаниите, които успяват да реализират успешно стратегическото си управление на марката, са възнаградени и по този начин допринасят за засилването на икономиката както на Германия, така и на Европейския съюз.


Вайд-Бул е един от малкото DistributionPRO партньори на Вайдмюлер в света.