Weidmüller Advanced Line управляеми комутатори са предвидени за мрежово резервиране, управление и диагностика в индустриални среди. 

Локализирано управление на данни в индустриалния интернет на нещата.

Индустриалният Ethernet - най-широко използваният комуникационен стандарт, позволява лесна връзка за контрол, като същевременно осигурява добра комуникация между локализирани полеви устройства и контролната система. Със своите нови управляеми комутатори в линията Advanced, Weidmüller предоставя гарантирана надеждна инфраструктура с високи нива на надеждност и прозрачност. Управляваните суичове Advanced Line могат да увеличат наличността на мрежата чрез механизми за резервиране и контрол, а също така предлагат набор от опции за диагностика за сложни мрежи за автоматизация. Те поддържат общи протоколи като STP/RSTP или SNMP и могат да бъдат интуитивно конфигурирани чрез поддържан от браузър уеб интерфейс. С варианти на модели за Fast Ethernet, Gigabit и PoE, както и версии, оборудвани с между 5 и 24 порта, комутаторите осигуряват високи нива на гъвкавост. Широкия температурен диапазон означава, че те могат да се използват в тежки индустриални среди. Продуктовата линия Advanced Line варира от напълно управлявани комутатори за сложни приложения, като тези с мониторинг на портове, до Lite управлявани комутатори за по-семпли задачи в мрежа, представляващи много добро съотношение цена/качество.

 

Високо ниво на оперативна надеждност благодарение на механизмите за бързо резервиране.

Резервирането тип „пръстен“ (ring redundancy) се използва като стандарт в днешните индустриални Ethernet мрежи. Този метод за резервиране увеличава надеждността на мрежите за автоматизация, като същевременно оптимизира конфигурируемостта и оперативността в рамките на мрежата. Усъвършенстваните линейни комутатори на Weidmüller поддържат комбинацията от пръстеновидно и линейно резервиране, включващо взаимно свързване на множество Ethernet комутатори в линейна мрежа. Когато се използват комутаторите на Weidmüller Advanced Line, се създава резервна мрежа и ако един от сегментите на мрежата се повреди, то мрежата се възстановява само за 30 ms при настройка с до 250 устройства.

 

Weidmüller предлага и външен модул за архивиране и възстановяване за безпроблемна работа дори в случай на грешки. Този модул осигурява резервно копие на конфигурацията на устройството, като гарантира, че преконфигурирането може да се извърши директно на устройството, ако е необходимо. Това означава, че конфигурацията може да бъде архивирана без мрежа или компютър. Следователно устройството за подмяна може да бъде пуснато обратно в експлоатация директно на място.

 

Подходящият продукт за всяко приложение.

В зависимост от конкретната версия, комутаторите са оборудвани с множество комбинирани медни или оптични интерфейси, което означава, че могат да се използват различни медии и да се покриват големи разстояния. Независимо дали е 500 метра или 20 км – SFP слотове помагат да се гарантира гъвкаво използване.

 

Можете да разгледате всички модели от тук: AdvancedLine кокутатори