Къмпингуването на море или планина с каравана или кемпер е често практикуван начин за прекарване на отпуската или ваканцията. Откъсването от натовареното ежедневие ни дава възможност за пълноценно отпускане и забравяне на разнообразните ежедневни грижи и прекарване на това време по най-приятния начин. В наши дни, употребата на мобилни телефони и разнообразни други умни джаджи от цялото семейство е нещо нормално и желано. Излизането в отпуска или ваканция, или поемането на път не означава задължително, че трябва да се лишим от модерните средства за комуникация и намиране на полезна информация, когато тя ние е необходима или пък да поставим на пауза бизнес проектите си за дълъг период от време.


 Осигуряването на Интернет свързаност на отдалечени места поставя разнообразни изисквания към използваното оборудване, особено когато Интернет връзката се използва от няколко човека едновременно или служи за наблюдение на някакво оборудване или съоръжение. Едно от важните изисквания е съответното мрежово оборудване да има малка консумация на електричество и да може да се захранва от батерия или слънчев панел. Освен това трябва да работи и при по-сурови метеорологични условия. Настройването на оборудването трябва да е достатъчно лесно, за да се прави от широк кръг потребители. Често, в планинските и граничните райони има проблеми с покритието на мобилните мрежи и затова основното изискване е тези случаи е постоянното наличие на стабилна и бърза мобилна.

Мобилните рутери на фирма Teltonika, RUT955 и RUTX11 са идеалното решение за всяка вила или кемпер, както и за други отдалечени обекти като складове на открито, магазини, отчитане на електромери, земеделски площи и др. С помощта на мобилните рутери на фирма Teltonika ще осигурите стабилна и бърза жична и безжична Интернет връзка за широк спектър от крайни устройства, като смартфони, таблети, телевизори, видео камери за сигурност, метеорологични станции и разнообразни други устройства изискващи Интернет свързаност и намиращи се в отдалечени райони в страната или чужбина.

Рутерът RUT955 има изключително ниско енерго-потребление, между 2 и 7 W, което е по-ниско от 1 LED крушка! Осигурява 2G, 3G и 4G мобилна връзка с 2 антени, както и 2.4 GHz, b/g/n, WIFI връзка, отново с 2 антени. Разполага с 4 LAN порта за свързване на наличните устройства без допълнителни switch-ове. Има слот за microSD карта памет с максимален капацитет 32 GB. Продукта е снабден и с два RS-232 и RS-485 порта и 1 GPS антена.


Рутерът RUTX11 има енерго-потребление от максимум 16 W, но поддържа и Bluetooth 4.0 LE свързаност. Рутера осигурява 3G и 4G мобилна връзка с 2 антени и 2.4 GHz b/g/n/ac WIFI връзка, отново с 2 антени. Разполага отново с 4 LAN порта, като един от тях може да се използва и като WAN, както е и при първия рутер.


Двата 4G рутера могат да се захранват с постоянно напрежение в обхвата 9-30 VDC, като издържат на температури в обхвата от -40 до +75 ºC. Могат да се монтират на DIN релса или на плоска повърхност. Притежават по 3 или 1 цифрови входове и изходи за управление на външни устройства, като част от функциите им могат да се управляват чрез SMS съобщения. И двата рутера поддържат Modbus, DNP3 и SNMP протоколите за отчитане на електромери и други интелигентни устройства. В комплектите им е включена и GPS антена за постоянно следене на местоположението им когато се използват в превозни средства.

Мобилните рутери на фирма Teltonika разполагат с богат набор от мрежови функции, като някои от тях са:

виртуални частни мрежи (VPN)

услугата DynamicDNS

виртуални LAN мрежи (VLAN)

Firewall и MAC филтриране на трафика

Отчитане на мобилния трафик и неговото ограничаване

Смяна или обединяване на две връзки от различни мобилни оператори


Предимства на рутерите на Teltonika:

Пълен набор от антени за постоянна и бърза връзка за всякакви устройства

Лесно настройване на WAN връзката чрез мобилно приложение

Пълен достъп до всички настройки чрез удобен WEB интерфейс

Богат набор от мрежови функции в едно устройство

Компактни размери и широк обхват на захранващото напрежение

Работа с две SIM карти едновременно

Софтуера на рутерите може да се разширява с допълнителни софтуерни модули

Качване на данни в няколко облачни платформи

наблюдение и настройване на множество рутери чрез фирмената облачна услуга


Повече за рутерите може да намерите на следните линкове:

https://weidbul.com/industrialni-mrezhi/bezzhichni-ruteri/rutx11000000

https://weidbul.com/industrialni-mrezhi/bezzhichni-ruteri/rut955t033b0