Индуктивните сензори IRC40 са нова разработка в портфолиото на международната група в областта на електрониката Automation, специализирана в развоя и производството на електронно оборудване. Серията включва продукти, които са надеждно решение за детекция в широко разнообразие от приложения, например позициониране на пластинчат транспортьор в конвейерни системи, липсващо стъпало в ескалатори и регистриране на присъствие в увеселителни паркове. Сензорите са с дълъг експлоатационен срок и подобрени характеристики, което позволява ежедневната им употреба в закрити и открити пространства.
Сензорите IRC40 са проектирани с голяма издръжливост, така че да са подходящи за приложения с екстремни експлоатационни условия. Те са устойчиви на критични климатични промени, свързани с изменения на температурата, налягането и влажността. Благодарение на 5-позиционното разположение на лицевата си част, сензорите разполагат с гъвкави опции за настройка и адаптивност към широк спектър от изисквания. Серията IRC40 се отличава с бърз монтаж. Също така сензорите се характеризират с увеличено комутационно разстояние и висока степен на защита. Това ги превръща в подходящо решение за детекция в индустрията.


По думите на г-н Давиде Боскети, продуктов специалист в Carlo Gavazzi, с тази си разработка компанията се стреми да консолидира и увеличи присъствието си в индустриалните отрасли за производство на конвейери и подемници, предоставяйки сензори, които гарантират прецизност и непрекъснатост на работа, дори при тежки експлоатационни условия.


Серията IRC40 е разработена в технологичния център на Carlo Gavazzi Automation в Дания. Тя е специално проектирана със система за бърз монтаж, която да намали времето за инсталиране. Тези сензори са насочени основно към OEM* производители на конвейерни системи, ескалатори, селскостопански машини и товаро-разтоварни дейности.

*OEM (Original Equipment Manufacturer) – производители на оригинално оборудване.


Основни технически характеристики на серията IRC40:

  • Въртяща се сензорна повърхност с 5 различни позиции;
  • Скоба със система за разблокиране чрез натиск за лесен и бърз монтаж или замяна;
  • Четири LED източника с диагностични функции;
  • Увеличено разстояние на задействане: 22 до 40 mm;
  • Работен температурен интервал: -25 °C до +80 °C;
  • Степен на защита IP68 и IP69K за сертифицирана пълна защита на сензора срещу високо налягане и цикли на измиване при висока температура;
  • Корпус от пластмаса с размери 40 x 40 x 66 mm и конектор M12;
  • Гъвкави възможности за монтаж.