Световният доставчик на вградени компютърни системи, Advantech, обяви новите си взриво-защитени индустриални компютри UNO-410 и UNO-430 EXP. Те използват Intel Atom E39xx процесори и са снабдени с 8 GB DDR3L памет. Двата продукта са с оптимизирани размери за да осигурят лесен монтаж и поддръжка в различни ситуации. При инсталиране в електрическо табло, свръх-компактният UNO-410 се монтира на DIN шина, а за външен монтаж е пригоден UNO-430 EXP, който има корпус с отваряем капак за лесна поддръжка. Пригодени за индустриални приложения в сурови условия, двата продукта притежават UL C1D2, ATEX и IECEx сертификати за устойчивост на взривове, което ги прави идеални за приложение в нефтената, газовата, минната, хранително-вкусовата, химическата и фармацевтичните индустрии.


Подсилен дизайн устойчив на взривове

Проектиран да устоява на различни индустриални условия, взриво-защитените UNO шлюзове имат подсилен дизайн и са сертифицирани за работа в опасни среди, при монтаж в табло или на открито. По-специално, UNO-410 е сертифициран по стандартите UL клас I подклас 2 и ATEX/IECEx зона 2. Самостоятелният шлюз UNO-430-E1H е сертифициран по стандартите UL клас I подклас 2, ATEX/IECEx зона 2 и зона 22, което го прави идеален за монтаж на открито и на пътища.

Освен това, UNO-410 е оборудван и с механизъм за застопоряване на USB кабелите за предотвратяване на загуба на данни и пожари. Серийните портове и цифровите входове и изходи са изолирани до 2500 V DC, което елиминира електрическите шумове между устройствата, което подобрява цялостната стабилност на системата. За UNO-430 EXP може да се каже, че дизайна му с индустриално качество осигурява работоспособност при широк обхват температури от -40 до 70 °C, като е с IP66 защита против влага и прах. ATEX сертифицираните уплътнения за кабелите, защитават електрическите компоненти, като запечатват отворите и спират влагата и праха да навлезе в корпуса. В допълнение на това, тези уплътнения позволяват инсталирането на 1/2 инчови метални обшивки или кабели с многослойна изолация за още по-лесна и гъвкава инсталация.


Мащабируема безжична комуникация за отдалечено управление

С вградените два разширителни слота за WIFI и LTE модули, UNO шлюзовете осигуряват лесно мащабиране на комуникациите при отдалечено наблюдение и пренос на данни. UNO-410 има micro PCIe слот за добавяне на WIFI модул и M.2 3042 слот за LTE модул. UNO-430 EXP шлюза има два M.2 (E и B тип) слота за WIFI, LTE и GPS комуникации. Окабеляването при използването на тези продукти е опростено, което ги прави подходящи за големи заводи и работа на открито.


Лесна инсталация и поддръжка в разнообразни ситуации

За да отговорят на повечето взискателни приложения, шлюзовете UNO-410 и UNO-430-E1H са проектирани за бърза инсталация, гъвкаво внедряване и надеждна работа в опасни среди. UNO-410 е окомплектован с оптимизирани DIN крепежни елементи с нов плъзгач за лесно освобождаване и застопоряване при монтаж в тесни пространства. За разлика от него, UNO-430 EXP има корпус с предна врата, която осигурява лесен достъп. Шлюзът има възможност за монтаж на стена и стълб за да се разшири неговото приложение в индустриални условия.

Ключови характеристики

UNO-410
 
Процесор Intel Atom E3940, 1.6 GHz с 8 GB DDR3L оперативна памет
8 x цифрови входа, 8 x цифрови изхода и 2 x серийни порта с изолация
Две възможности за дискове - M.2 2242 SATA SSD и 2.5” HDD/SSD
Вграден TPM 2.0 модул за хардуерна сигурност
Сертификати UL C1D2, ATEX, и IECEx

Повече за продукта:UNO-430 EXP
 
Процесор Intel Atom E3950, 1.6 GHz с 8 GB DDR3L оперативна памет
2 x Gbps порта, 2 x серийни RS-422/485 порта и 1 x RS-232 порт за настройка
IP66 защита от влага и прах
Широк температурен обхват -40 ~ 70 °C
Вграден TPM 2.0 модул за хардуерна сигурност
1 x M.2 (E тип),  1 x M.2 (B тип) разширителни слотове за CE-RED сертифицирани WIFI, LTE и GPS безжични модули
Сертификати UL C1D2, ATEX и IECEx

Повече за продукта: