Фирма Вайд-Бул предлага интересно решение за мониторинг на вибрации и температура на двигатели. Системата се състои от рутер (гейтуей WISE-6600) и сензори WISE-2410 и Wzzard LRPv2.

 

 

WISE-6600 обединява в себе си няколко устройства – LoraWan Network Server, LoraWan Application server и Loraway Gateway. Също така има вградени опции за отдалечен контрол чрез VPN и визуализация на данните от сензорите посредством NodeRed. Благодарение на LoraWan инфраструктурата, комуникацията е на ниска честота от 868Mhz и има обхват до около 10 км.

 

 

Сензорите от своя страна се захранват с батерии и ако изпраща информация на всеки 10 секунди, би трябвало да издържат около 2 години. Монтажа е изключително лесен – с магнит. WISE-2410 следи за вибрации и за температурата на мотора, а Wzzard LRPv2 има 4 аналогови входа, 2 цифрови входа и един цифров изход.

 

 

Естествено, към гейтуея могат да се свържат и всякакви други сензори базирани на LoRaWaN технологията. Ние предлагаме редица на брой подобни сензори за следене на цифрови и аналогови величини с висока степен на защита – IP65+ и широк температурен режим -40° +75°.

 

 

Прикачваме едно интересно видео, което много добре обяснява как работят двете устройства заедно и какви са предимствата.