От автомобилната индустрия до вятърните паркове, производителите залагат все повече на гъвкави системи за автоматизация, които поддържат широк спектър от функции. Идеалният случай би бил, ако е налична опцията те да се приспособят съществуващите системи, без да са необходими скъпоструващи и отнемащи време реконструкции. Тук на помощ идва универсалната модулна система FieldPower на Weidmüller, която предлага адаптивни решения с обширен набор от функции, като захранване, разклоняване, превключване, защита и мониторинг, подходящи за най-различни промишлени сектори.

 

FieldPower е гъвкаво решение за свързване в почти всички работни среди, което позволява съществуващите компоненти да бъдат коригирани по всяко време или подобрявани чрез добавяне на допълнителни модули.

 

С помощта на тази децентрализирана модулна система могат да се прилагат различни концепции за автоматизация, които са перспективни в дългосрочен план и изключително икономични. Наред с това универсалният модул улеснява преобразуването от степен на защита IP20 в IP65.

 

 

 

FieldPower се предлага в разнообразни варианти:

 - Комбинирани модули в различни размери;

 - Избор на черни и прозрачни капаци;  

 - Охлаждащ капак за силова електроника; 

 - Модификации с различни елементи.

 

Модулна система с широк спектър от възможности:

 - Индивидуални сглобки на релсовите клеми; 

 - Предварително монтирани решения за окабеляване;

 - Пълна съвместимост на функционалните модули.       

 

 

Икономически ефективно окабеляване:

 - Директно свързване на кабели;

 - Решения за електроразпределение с или без конектори; 

 - Иновативна система с приложение при предварително монтирани кабели.

 

Бърз монтаж на елементите:

- Инсталиране без необходимост от инструменти;

- Използване на компоненти със степен на защита IP20 в най-различни комбинации; 

- Възможно интегриране на електронни платки; 

- Интегриране на специфична за клиента силова електроника.

 

 

Една универсална система за автоматизация в днешно време изисква използването на смарт технологии за свързване. Ето защо иновативният модул FieldPower на Weidmüller съчетава предимствата на шинопроводните системи и на стандартните кръгли кабели за гъвкаво и безопасно пренасяне на енергия, сигнали и данни, широко застъпени в сградната и заводската автоматизация.