Advantech, световноизвестен доставчик на компоненти за автоматизация и индустриални IoT устройства, обогати своето портфолио с новия входно-изходен модул AMAX-5070 ModBus/TCP. Компанията продължава да разширява своята гама от високопроизводителни устройства, като новият модел предлага лесна и стабилна интеграция както в нови, така и във вече съществуващи IT/OT системи. AMAX-5070 поддържа широко приетия комуникационен протокол ModBus TCP и е I/O система с висока плътност, която събира данни от всички свързани I/O модули.


AMAX-5070 има възможност да поддържа до 255 различни I/O точки и се отличава с компактни размери от само 11x3 сантиметра. Модулът осигурява групови идентификатори и резервиране на кабели, за да подобри свързаността чрез EtherCAT. Тази комбинация от характеристики прави възможно създаването на мощна система ModBus TCP DADC, която е лесна за настройка и дистанционно управление. Това я прави изключително подходяща за индустриални системи, които трансформират към Индустрия 4.0.


Модулът AMAX-5070 ModBus TCP е една от компонентите на серията AMAX-5000, предлагаща компактни, но мощни устройства. Модулът осигурява висок брой I/O точки - до 160 директни точки или 60 асинхронни точки, прикрепени към устройството с размери от само 15 cm. Серията AMAX-5000 включва различни функционални модули от базови аналогови/цифрови I/O до енкодери и декодери, всички с дистанционно управление за различни приложения.


Проектирането на полеви съоръжения е опростено с благодарение на удобния дизайн на технологията Group ID. Тази функционалност позволява на инженерите да извършват бърза и прецизна настройка на модулите. Груповият идентификатор допринася за по-бързо синхронизиране на хардуера и софтуера за съответните приложения. Това осигурява удобство и ефективност при работа с устройството. Освен това, използвайки само един IP адрес, AMAX-5070 може да работи с до 255 I/O модула. Това предотвратява проблеми с ограничение на наличните IP адреси във фабриките. Така се постига по-лесна поддръжка от страна на IT отделите.


Основните характеристики на AMAX-5070 включват: 

- Комуникационен модул AMAX-5070 с превключвател ID за Modbus TCP.

- Идентификатори на групата за преобразуване на данни чрез Modbus.

- Компактен дизайн с висока плътност.

- Бърза, стабилна и ефективна работа.

- Поддържа до 255 точки за вход/изход.

- Предлага 15 функционални модула.


AMAX-5070 на Advantech е следващо поколение ModBus TCP комуникационен модул, предназначен за бързо и стабилно управление на производствено оборудване. Този модул осигурява голяма гъвкавост и производителност, като същевременно е компактен и надежден за ефективно дистанционно управление на оборудването.