Енергийната ефективност и оптимизация са критични за максималното използване на възобновяемите източници. Weidmüller е иноватор в цифровата трансформация, предоставяйки продукти и услуги, които увеличават стойността за клиентите в сферата на възобновяемата енергия. Портфолиото на компанията включва всичко необходимо за управление на батерии, аварийно захранване, свързаност и Ethernet комуникации, обхващайки изискванията на комплексни фотоволтаични системи и интегрирани покривни инсталации, за да отговори на специфичните нужди на всеки клиент.
Енергийните системи за съхранение (ESS) се утвърждават като ключов компонент в мрежата от възобновяеми енергийни източници. Те са съществено решение за уравновесяване на променливите модели на производство на енергия от соларни и ветроенергийни системи. ESS ефективно складират излишната енергия и я доставят обратно към потребителите при нужда, изравнявайки пиковите часове на производство и потребление. Интегрираните батерии в тези системи са проектирани за лесна и бърза подмяна, осигурявайки непрекъсната оперативност и надеждност.


Конекторите за акумулаторни батерии на Weidmüller (WBC) предоставят ефективно решение за бързо свързване и разединяване на батериите в системите за съхранение на енергия (ESS). Тяхната универсалност ги прави подходящи както за битови ESS системи, така и за мащабни енергийни блокове, като предлагат разнообразие от приложения с капацитет от 100 A до 350 A. Тези конектори осигуряват гъвкавост и надеждност, като улесняват поддръжката и управлението на енергийните системи.
Иновативните конектори на Weidmüller, модел WBC, революционизират присъединяването на акумулаторни батерии, като позволяват лесно свързване на проводници със сечения от 16 mm² до 95 mm². Токопроводната шина на срещуположната страна улеснява свързването на проводника с кабелен накрайник от страната на устройството. Този интуитивен дизайн гарантира надеждна и ефикасна електрическа връзка, адаптивна към широк спектър от проводници, улеснява монтажа, като по този начин оптимизира инсталационния процес.


Конекторите за акумулаторни батерии WBC на Weidmüller предлагат множество предимства:

  • Интуитивен дизайн – разработен за лесна употреба, улеснява монтажа и обслужването.
  • Надеждност – заключващ механизъм гарантира стабилна и сигурна връзка между компонентите.
  • Полярност – уникално кодиране предотвратява грешки в полярността и защитава системата от повреди.
  • Безопасност – конструкцията е безопасна за допир и защитена от случайен контакт.
  • Защита IP67 – висока степен на защита срещу проникване на прах и вода, гарантираща дълготрайна работа в различни условия.
  • Стандарти – отговаря на изискванията на UL 4128 и международните стандарти за безопасност.

Предварително конфекционирани кабели:

  • Ефективност – спестяват време при инсталацията и намаляват вероятността от грешки.
  • Професионализъм – осигуряват прецизност и надеждност на електрическите връзки.
  • Оптимизация на работата – значително улесняват инсталаторите, като намаляват необходимостта от ръчно подготвяне на кабелите на място.


Можете да откриете повече информация и цени на този линк - Конектори за батерии WBC