Клемите Klippon® Connect с "Push in" технологията на Weidmüller са предназначени да намалят времето за окабеляване, осигуряват максимална гъвкавост и предоставят обширни възможности за кръстосано свързване. В универсалния асортимент са включени разнообразни видове клеми, индивидуални решения за различни приложения, както и богат избор на аксесоари. Модулните клемореди оборудвани с "Push in" технологията осигуряват идеално решение за всякакви задачи. В новата версия на клемите Klippon® Connect се комбинирана най-доброто от винтовото свързване и PUSH-IN предоставяйки по-добра функционалност.


Изискванията към модерните промишлени инсталации и системи за управление на машинното оборудване постоянно се увеличават, особено в областта на пространството и монтажа в компактни и плоски разпределителни кутии. Оборудването на подобни инсталации може да бъде трудоемко и времеемко, поради сложността на окабеляването. Свързването на кабели изисква специфични технологии, които осигуряват безопасно и ефективно изпълнение в ограничени пространства. Главното предизвикателство е да се открият решения, които намалят наложените изисквания за пространство, гарантират безопасно свързване и едновременно с това осигуряват лесна поддръжка и ремонт.


Новите клеми обединяват предимствата на доказаните винтови връзки с елементарната и надеждна технология "Push in". Продуктите осигуряват ефикасно разположение на окабеляването, без нужда от инструменти или присъствието на подаващи се огънати кабели. Вкарването на проводниците отстрани в клемата намалява монтажната височина и повишава стабилността на свързването без сгъване на кабела. Така се постига лесна организация на кабелите и спестява се оборудване за монтаж. Решенията със странично свързване на проводниците в клемореди осигуряват удобен достъп за проверки, дори при свързан проводник. „Push in“ връзката гарантира устойчивост на вибрации, газонепроницаемост и постоянно надеждно съединение. Ако е необходимо да се отстрани проводник, това може да се изпълни просто чрез натискане бутончето в горната част на клемата. Отделно функционалните зони и маркировките са ясно видими, дори когато проводникът е свързан.