Delta Electronics анонсира своето ново попълнение в продуктовата гама - серията захранващи блокове Chrome II, проектирани за инсталация на DIN шина. Тази последна добавка към портфейла на фирмата предлага варианти с мощности от 30 W, 60 W и 100 W, достигащи до изходна мощ от 92.16 W. Моделите предоставят изходно напрежение от 12 V, 24 V и 48 V, на фона на универсално входящо напрежение в обхвата от 85 до 264 VAC. Техният компактен дизайн е в пълно съответствие с нормите на DIN 43880 - стандарт, установяващ размерите за компонентите на електрическите табла, използвани в системи за автоматизация на сгради и жилища.


Новите модели на захранващи блокове отговарят на стандартите на IEC/EN 60335-1 и IEC/EN 61558-1/-2-16, което гарантира електрическата безопасност в електрически панели. Техническите им параметри правят Chrome II серията идеална за приложения в сферата на домашната автоматизация и уредите за бита.


Тези блокове се характеризират с широк спектър на работна температура между 30 °C и 70° C, като могат да издържат на пълно натоварване до 50 °C, което отговаря на разнообразните изисквания на потребителите. Устройствата пестят енергия, съобразно стандарт DOE VI, дори когато работят без натоварване. Тяхното двойно изолирано захранване от клас II осигурява безопасност без нужда от заземление и гарантира токове на утечка под 0.25 mA.


Chrome II съответстват на изискванията за безопасно монтиране на електрически кабели и компоненти, установени от стандарта NEC, които са от клас 2 и представляват ограничен захранващ източник (LPS). Това допринася за тяхната надеждност и улеснява прилагането на стандартизираната електрическа безопасност в многообразни условия. Освен това, те са в съответствие с IEC/EN/UL 62368-1 за информационни и комуникационни технологии (ICT) и IEC/EN/UL 61010-1/-2-201 за индустриални приложения. Тези блокове захранване също имат сертификация по Регламент RoHS 2011/65/EU, който се занимава с опазването на околната среда.


Основните особености на новата линия захранващи устройства Chrome II включват:

- Клас II с двойна изолация, при което заземяване не е необходимо;
- Размерите на корпуса са в съответствие с DIN 43880, стандарт предназначен за системи за сградна автоматизация;
- Режим на ниска енергоемкост при липса на товар, отговарящ на стандарта DOE VI за енергийна ефективност;
- Съответствие с NEC класификация 2 / ограничен източник на електроенергия (LPS);
- Категория пренапрежение III;