Advantech, лидер в разработката на AIoT платформи и услуги, спечели бронзов медал за своя компютър ARK-1250L на годишните Innovators Awards 2023, организирани от Vision Systems Design. Този продукт е създаден за периферни изчисления и предвиден за монтаж на DIN-шина. ARK-1250L се издигна сред хилядите други иновативни решения и бе удостоен с един от престижните бронзови медали в категория „Роботика“. Журито, съставено от уважавани експерти от индустрията на системното интегриране и компаниите, използващи решенията, оцени този продукт по няколко аспекта: уникалност на продукта, значимост за дизайнерите, системните интегратори или потребителите, способност да се справят с новите пазарни нужди, използването на нова технология и подобряването на производителността.
ARK-1250L, оборудван с 11-то поколение Intel® Core™ i5/i3 процесори, предлага високоефективна изчислителна мощ и AI/дълбоко обучение функционалности при намалена енергийна консумация. Устройството поддържа всеобхватна I/O свързаност и над 10 специални iDoor I/O разширителни модули, което осигурява голяма гъвкавост на разнообразни приложения в областта на роботиката и индустриалните машини. ARK-1250L притежава четири порта RS-232/422/485 за сензори и серийни устройства, опция за CANbus комуникация за роботизирани управляващи устройства, три USB 3.2 порта за добавки като машини за видеонаблюдение и три GbE порта за свързване. Вътрешните разширителни слотове на устройството, включително mPCIe, M.2 E key (за Wi-Fi) и B key (за 5G), помагат на потребителите да подобрят функционалността на техните системи. Основавайки се на DeviceOn/iEdge и ROS2 Suite от Advantech, ARK-1250L поддържа стандартни индустриални протоколи като Modbus, OPC-UA и други PLC протоколи.


„Получаването на тази награда е голяма чест за мен“, сподели Арън Су, вицепрезидент на Embedded IoT Group в Advantech. „Advantech се стреми да създава всеобхватни решения за периферни изчисления, които предлагат напреднали функции за визуален анализ с цел да отговорят на потребностите от машинно зрение и роботизация на пазара. Това признание от страна на Vision Systems Design подкрепя значението на иновативните ни дизайни и качеството на продуктите ни“, заяви той.


„Оторизираният екип на Vision Systems Design искрено поздравява Advantech за постижението им в рамките на програмата Innovators Awards 2023“, обяви Линда Уилсън, главен редактор на медийната група Vision Systems Design. „С всеки изминал година, нашата обективна и все по-силна конкурентна програма има предостатак да носи признание на най-новаторските продукти и системи в сферата на машинното зрение“, добави тя.