Немската компания Weidmüller Group, чиято централа се намира в Детмолд, Германия, има две причини да празнува. Нейната концепция на разпределителна кутия, предназначена за соларни генератори „PV Next“, както и корпоративният ѝ филм „От Детмолд с любов“ убедиха журито на German Design Council в своите достойнства и всеки от тях бе отличен с German Design Award. Наградите бяха получени от г-н Юлиус Бойтел, вицепрезидент на бизнес подразделението за фотоволтаици и Марк Ландерман, ръководител на отдела за корпоративна комуникации на Weidmüller.Компактен дизайн и гъвкави начини на свързване


С „PV Next“ Weidmüller разработи първата в света концепция за разпределителна кутия за соларен генератор, базирана на стандартизирани печатни платки. Продуктът позволява на монтажниците на фотоволтаични системи да работят по-бързо и да спестят средства. Освен това, като връзка между инвертора и фотоволтаичния модул, „PV Next“, спестява 50% от окабеляването и предпазва системата от пренапрежение.


По този начин изделието има важен принос за създаването на устойчиво фотоволтаично производство на енергия и по-специално за по-ефективно преобразуване на постоянния ток в променлив ток.
Иновативната концепция покрива около 75% от днешните стандартни изисквания, така че инсталаторите на фотоволтаични системи ще могат да работят по-бързо и по-рентабилно. Интегрираната пружинна технология Push In намалява времето за монтаж и минимизира риска от грешки и произтичащите от тях последствия. Модулният дизайн, безопасната термична и механична функционалност на всички компоненти и гъвкавите видове свързване са само част от предимствата, които предлага инсталацията, поддръжката и мониторингът с PV Next.


Разпределителната кутия „PV Next“ бе отличена от журито с най-високата възможна награда „Gold“ в категорията „Excellent Product Design“
За корпоративния филм „От Детмолд с любов“ тазгодишното отличие German Design Award 2023 е вече втора награда, след като през 2022 г. той получи наградата German Brand Award, която се присъжда на най-успешните търговски марки на немския пазар. Премиерата на филма бе през есента на 2021 г., а неговият фокус е върху вниманието към детайла, с което се разработват и произвеждат изделията във Weidmüller. В същото време филмът демонстрира основните ценности на базирания в Детмолд семеен бизнес със своя автентичен и земен стил на управление. Концепцията на филма идва от самата компания Weidmüller, а всички хора, участващи в него, са служители на компанията. Филмът получи наградата „Special Mention“ в категорията „Excellent Communications Design.