Лидерът в областта на индустриалната свързаност Weidmüller Group надхвърли оборот от един милиард евро за 2022 г. Тази година ще остане запомняща се за немската компания Weidmüller Group с достигането на безпрецедентен оборот в нейната история. Новината бе съобщена от Weidmüller Group с оптимистичен поглед върху финансовите си резултати до края на декември и очаквания за ръст от над 20% за 2022 г. в сравнение с оборота през 2021 г.


Компанията успя да удовлетвори постоянно растящото търсене, въпреки предизвикателствата в ситуацията с енергийните ресурси. Това доведе до рекорден оборот през четвъртото тримесечие. В потвърждение идва изказването на г-н Фолкер Бибелхаузен, говорител на Борда на директорите на Weidmüller: „Нашите очаквания за продажбите не просто се сбъднаха, а бяха надхвърлени. Прогнозата за бъдещето е оптимистична. Уверени сме, че положителните данни за ръста на поръчките означават попътен вятър в растежа, въпреки напрегнатата ситуация на енергийните пазари“. В общ план новината за компанията Weidmüller като международен лидер в доставката на промишлена електроника е показателна за трайния позитивен тренд в сектора като цяло.От ляво надясно: д-р Тимо Бергер, главен търговски директор; Андре Сомбецки, главен финансов директор; Фолкер Бибелхаузен, говорител на Борда на директорите и главен технологичен директор


Weidmüller е в процес на растеж. "В момента екипът на компанията наброява близо 6000 служители в повече от 30 локации и 60 представителства, а бизнесът ѝ продължава да се разраства в целия свят. Планираме системно повишаване броя на персонала, както и бъдещи стратегически инвестиции в нови технологии и пазари“, обяснява главният финансист на Weidmüller, г-н Андре Сомбецки.


Компанията посрещна желаещите да се информират отблизо за нейните иновации на международното търговско изложение SPS 2022. Сред акцентите по време на форума бе иновативната операционна система за автоматизация u-OS. С отворената си платформа и лесно надграждане тя улеснява работата на инженерите по автоматизация. „Нашите продукти и решения са създадени да посрещнат в максимална степен нуждите на клиентите ни и техните индивидуални изисквания. В партньорство с тях развиваме устойчиви и иновативни технологии“, подчертава д-р Тимо Бергер, търговски директор на Weidmüller.


Weidmüller притежава производствени мощности и търговски представителства в повече от 80 държави. Мисията на групата е да работи заедно с клиентите си за преход към дигитализация чрез внедряването на продукти, решения и услуги за интелигентна индустриална свързаност и Индустриален интернет на нещата (IIoT). През 2021 г. групата достигна продажби от 960 милиона евро.Вайд-Бул е основен партньор на германската фирма Вайдмюлер от над 30 години. В края на ноември 2022 г. фирма Вайд-Бул беше отличена с награда за изключителните си успехи в сектор ВЕИ лично от д-р Тимо Бергер. Също така ни бе връчена награда за цялостен стратегически принос в региона.