Предотвратете потенциални повреди и фалшиви сработвания поради утечки или силни електромагнитни смущения създадени от радио излъчватели.


Международната компания Carlo Gavazzi Automation с дейности в областта на проектирането, производството и маркетинга на електронно оборудване, представя днес, новата си серия индуктивни сензори ICS E1.

Семейството индуктивни сензори ICS E1 е устойчиво решение за ежедневни операции на открито, гарантиращо точна и надеждна детекция на подвижни части като хидравлични бутала, скорост и позиция на предавки, положение и движение на кранове, на превозни средства като камиони за отпадъци, мобилни кранове, бетонобъркачки, трактори, пожарни коли, комбайни, автобуси и мотокари.

Сензорите ICS E1 са устойчиви на екстремни условия на работа, като често излагане на големи удари и вибрации, големи температурни вариации, пикове на напрежението до 200 V, чести цикли на измиване с високо налягане и температура. Те също така са защитени срещу електромагнитни смущения до 200 V/m.

"Изключително здрави, сензорите ICS E1 осигуряват изключителен имунитет срещу фалшиво сработване, когато са изложени на електромагнитни смущения, излъчвани от радиопредаватели. Това прави сензорите E1 оптималното решение за приложения върху подвижно оборудване." Алдо Капуто, международен продуктов мениджър, добавя и „С тези продукти ние се стремим да консолидираме и увеличим присъствието си в сектора на мобилно оборудване, като предлагаме сензори, които гарантират точност при детекцията и непрекъснатост на работа при този тип средства и условия."

Разработена в нашия център в Дания, серията ICS E1 е специално проектирана, за да позволи надеждна работа в тежки условия, типични за мобилното оборудване, с цел да се намали времето на престой на превозното средство. Тези сензори са предназначени основно за OEM производители на камиони за боклук, бетоновози, пожарни коли, мобилни кранове, селскостопански машини, тежкотоварни автомобили, мотокари и автобуси.Основни технически характеристики

Сертификати на E1: богато сертифициран продукт за мобилно оборудване и транспортни средства

Устойчивост на радио смущения до 200 V/m

Вградена защита срещу скокове в захранването при откачане на акумулатора когато алтернатора зарежда

Широк диапазон на захранване, от 8 до 60 V DC, за работа на всяко превозно средство и всяко състояние на акумулатора

Големи разстояния на задействане от 4 до 22 мм, за безопасен монтаж

Разширен обхват на работната температура от -40 до +85 °C

Устойчивост на вибрации от 20 G, на еднократни удари от 100 G и устойчивост до 40 G при продължителни удари

Доказана защита IP68 и IP69K при миене с високо налягане и висока температура

М12, М18 и М30 здрави корпуси от неръждаема стомана, 2м PUR кабел или M12-куплунг, а при заявка и възможност за закрепване със свински опашки и подходящи конектори


Carlo Gavazzi Automation е международна група за електроника с практики в проектирането, производството и маркетинга на електронно оборудване, насочено към глобалните пазари на промишлена и сградна автоматизация. Фирма Carlo Gavazzi Automation предоставя на клиентите технологично иновативни, висококачествени и конкурентни решения, в съответствие с техните изисквания и очаквания чрез своите 22 национални търговски компании в Европа, Америка и Азия и Тихия океан, и производствените си бази в Дания, Италия, Малта, Литва и Китай.


Пълната гама индуктивни сензори можете да намерете на следния линк: тук