Доказаният италиански производител на електротехническо и електронно оборудване Carlo Gavazzi предлага богата гама от фотоелектрически сензори, които се използват широко при обработката на материали, опаковъчни машини, хранително-вкусовата промишленост, автоматични врати и в много други индустриални приложения. Компанията допълни продуктовата серия сензори PD30 с модели с IO-Link, с което вече предлага на своите клиенти фотоелектрически датчици с максимална функционалност в сравнение с конкурентни продукти. Безкраен брой конфигурации, възможности за превантивна поддръжка и специални функции за конкретните приложения осигуряват на потребителите висока гъвкавост при внедряването им.
За промяната на настройките на сензорите при първоначалната им инсталация е необходим IO-Link конфигуратор, (като SCTL55 Handheld IO-Link Smart Configurator на Carlo Gavazzi). „Функциите на сензорите обаче могат да се използват и без операционната среда IO-Link. По този начин серията сензори PD30 IO-Link е възможно да бъде използвана от клиентите в различни степени на внедряване на IoT, като ги подготвя и за бъдещи възможности за автоматизация.

Carlo Gavazzi въвежда четири специални приложни функции, предварително програмирани в сензорите: контрол на скоростта и дължината, разпознаване на образи, разделител/брояч и функции за контрол на обекти и разстояния.


Характеристиките и предимствата на серията PD30 IO-Link включват:

Намалените складови наличности пестят средства и ценно складово пространство;

По-високата степен на наличност увеличава времето за безотказна работа;

По-малката нужда от персонализиране спестява време и пари;


Възможност за превантивна поддръжка:

По-малко престои поради възможностите за ранно предупреждение и планиране на профилактично техническо обслужване преди възникване на повреда;

По-точна работа на сензора, благодарение на оптималната настройка;

По-бързо отстраняване на неизправности с помощта на функции за регистриране на събития, които се записват в сензора;


Приложни функции:

По-кратко време за реакция на сензора, благодарение на алгоритмите, заложени директно в него;

Опростено проектиране на конкретното разположение на системата за управление на машината в резултат на децентрализацията;

Минимизираната нужда от програмиране оптимизира производствените процеси;


Новата серия фотоелектрически сензори PD30 IO-Link е специално разработена за гъвкаво и интелигентно разпознаване, позволяващо точно откриване на обекти с различни размери, форми и повърхности. С широка гама от режими на детекция (дифузно-отражателен, светлоотражателен, поляризирано отразяване, ретрорефлекторен PointSpot, потискане на фона, потискане на фона PointSpot и потискане на предния план), излъчватели (инфрачервен или във видимия червен спектър) и корпуси (пластмаса или неръждаема стомана), тези сензори са подходящи за всеки индустриален отрасъл.


Основните области на приложение на сензорите PD30 IO-Link са машиностроене, опаковъчна промишленост, манипулиране на материали и производство на изделия от пластмаса и каучук. Специално внимание е обърнато на възможностите за приложението им в хранително-вкусовата промишленост чрез съответствие с изискванията за степен на защита IP69K и сертификация ECOLAB.


За повече информация относно предлаганите от нас фотоелектрически датчици, може да се обърнете към търговски представител на Вайд-Бул или да разгледате всички продукти тук - https://weidbul.com/senzori-i-datchitsi/fotoelektricheski-senzori