Advantech, най-големият производител на индустриални компютри за вграждане, допълни портфолиото си с три контролера за периферни изчисления — UNO-127, UNO-148 и UNO-348. Новата серия UNO-100/300 на Advantech обхваща модулни индустриални компютри, работещи с най-новите високопроизводителни процесори Intel®. Предназначени за индустриални приложения, като мониторинг в реално време, управление на данни и дистанционно управление, индустриалните контролери за периферни изчисления UNO-100/300 се отличават със здрав дизайн и широк диапазон на работната температура, както и устойчивост на удари и вибрации.
Устройствата имат вграден модул TPM 2.0 за осигуряване на безопасен трансфер на данни и надеждни операции в тежки индустриални условия. Модулният им форм-фактор позволява гъвкаво внедряване и различни интерфейси за опционално разширение като PCIe за I/O връзки с висока плътност, PCI за карти за управление на движението и iDoor разширение за модули за полева шина. Тази функционалност с възможност за персонализиране рационализира внедряването и поддръжката, като същевременно осигурява рентабилни надстройки, което прави контролерите от серията UNO-100/300 надеждни решения за бъдещето при реализиране на интелигентни производствени операции.


Компактен индустриален компютър UNO-348


Оборудван с процесор Intel® Core™ i5/i9 от 10-то поколение, чипсет Intel® H420E PCH и 8/16 GB DDR4 памет, UNO-348 е проектиран за едновременна обработка на множество задачи с усъвършенствани изчислителни възможности. UNO-348 предлага I/O връзки, включително 4 x USB 3.2, 2 x USB 2.0, 3 x GigaLAN, 2 x RS-232/422/485 и 1 x RS-232 портове, както и 1 x Line-out , 1 x вход за микрофон, 1 x DisplayPort и 1 x HDMI интерфейс за различни индустриални приложения. Нещо повече, здравият компактен форм-фактор на контролера (200 x 140 x 120 mm/7.8 x 5.5 x 4.7") е с 50% по-малък от този на предшественика му, което позволява лесно инсталиране в тежки промишлени условия с ограничено пространство. Наличието на две вътрешни отделения за HDD/SSD, 1 x пълноразмерен mPCIe, 1 x M.2 B-key и до 3 x PCIe/PCI слота за разширение (1 x PCIe x16, 2 x PCI) поддържа интегрирането на модулни периферни устройства и допълнителни карти като GPU, DAQ, контрол на движението и карти за машинно зрение.В допълнение към двата входа за захранване, които гарантират стабилно електрозахранване и непрекъсната работа, UNO-348 е оборудван с iBMC технологията на Advantech за дистанционен извънлентов (OOB) енергиен мениджмънт с цел намаляване на времето за престой на системата и на оперативните разходи. За подобрено управление UNO-348 поддържа и софтуера WISE-DeviceOn, за да помогне на потребителите дистанционно да наблюдават, конфигурират, анализират и контролират множество терминали, осигурявайки лесна поддръжка и възстановяване.
Индустриален компютър за DIN-шина без вентилатор UNO-148


UNO-148 се отличава с изключително функционален дизайн с малък форм-фактор и процесор Intel® Core™ i от 11-то поколение, предоставяйки оптимално решение за индустриални приложения за периферни изчисления. Този контролер съчетава високопроизводителни изчисления с разнообразни I/O портове и M.2 слотове за разширение, включително M.2 M за по-висока скорост на пренос на данни и поддръжка при интеграция на карти за AI ускорители. Здравата конструкция на UNO-148, съответстваща на стандартите за безопасност IEC-61010, го прави подходящ за приложение в промишлено оборудване и в контролни шкафове. UNO-148 също така предлага два варианта за I/O разширителен модул от втори стек, за да осигури висока степен на разширяемост за различни индустриални операции, като високоскоростно събиране на данни, управление с помощта на програмируема логика и приложения за визуален контрол.


Сред тези характеристики на UNO-148 най-важна е поддръжката на технологията TSN (Time-Sensitive Network: б.ред. синхронизирана по време мрежа). Това позволява на клиентите да постигнат синхронен контрол между машините и IT системите, гарантирайки, че устройствата могат да комуникират в реално време, опростявайки конфигурацията на системите, устройствата и приложенията за увеличаване на производителността. С интегрирането на iBMC технологията на Advantech и софтуера WISE-DeviceOn, UNO-148 може да улесни извънлентовото управление за дистанционно възстановяване на системата, предоставяйки цялостно решение за дистанционно управление на устройства и надстройки от централизирана платформа.


Портативен индустриален компютър за DIN-шина без вентилатор UNO-127


Оборудван с надеждния процесор Intel® Atom® x6413E (предишен Elkhart Lake) с 4GB/8GB DDR4 вградена памет, UNO-127 е конкурентно решение за повишена изчислителна производителност. За да осигури лесно внедряване в индустриални условия с ограничено пространство, включително инсталации в контролен шкаф, UNO-127 притежава здрава и компактна конструкция (100 x 70 x 33.5 mm/3.9 x 2.8 x 1.3"). UNO-127 отговаря на стандартите за безопасност IEC-61010 и поддържа широк работен температурен диапазон (от -20 °C до 60 °C/от -4 °F до 140 °F) с подобрен дизайн за топлоотвеждане, което го прави надеждно решение за тежки индустриални условия. Освен това UNO-127 позволява гъвкава конфигурация според специфичните изисквания за употреба, благодарение на своя модулен дизайн. Базовият модул предлага оптимизирани I/O връзки, включително два GbE, два USB 3.2 Gen1 и един HDMI. Освен това допълнителният комплект за разширение от втори стек поддържа 4 изолирани COM-порта и един M.2 B за разширяване възможностите за системни I/O и безжична връзка.


Новото поколение индустриални контролери за периферни изчисления серия UNO-100/300 на Advantech, включително UNO-348, UNO-148 и UNO-127, както и пуснатият по-рано UNO-137, вече могат да бъдат поръчвани и някой от тях даже са на склад!