Weidmueller придоби Bosch Rexroth Monitoring Systems

Weidmueller обяви придобиването на Bosch Rexroth Monitoring Systems от Bosch Rexroth, съобщават от Вайд-Бул, представител на Weidmueller в България. Сделката бе приключена на 1 ноември т. г., след като бе одобрена от органите по конкуренцията. По този начин Weidmueller засилва присъствието си във вятърната енергетика и разширява портфолиото си от решения за технологии за мониторинг на състоянието.


Новото дъщерно дружество, базирано в Дрезден, осигурява работни места на 25 човека и ще работи под името Weidmueller Monitoring Systems. Като част от споразумението Weidmueller Group закупи бившата база на Bosch Rexroth Monitoring Systems в Дрезден, където се разработват и произвеждат системите за мониторинг на вятърни турбини. Тези системи, продавани под търговската марка BLADEcontrol, следят състоянието на роторните лопатки на турбината и засичат образуването на лед по тях.

"Weidmueller Monitoring Systems вдъхва нов живот в портфолиото ни от решения за вятърния сектор и така то става много по-атрактивно за клиентите ни в Германия и целия свят. Радваме се на възможността да работим заедно с новите ни служители по разработването на решения за вятърните енергийни системи на бъдещето", сподели д-р Петер Кьолер, главен изпълнителен директор на Weidmueller Group.